Olli Ruotsalainen

Moro! Olen 40-vuotias ohjelmistoalan diplomi-insinööri. Monipuolinen työura teollisuudessa on tarjonnut mahdollisuuden toimia niin ohjelmoijana ja testaajana kuin projekti-, tuote-, alue- ja tiimipäällikönkin tehtävissä. Töiden ohessa olen opiskellut kandidaatiksi taloustieteestä ja tietotekniikasta. Olen seurannut mielenkiinnolla yhteiskunnan kehitystä ja mielenkiinnon muuttuessa haluksi edistää tulevaisuuden kannalta tärkeitä kehityssuuntia lähdin mukaan Perussuomalaisten toimintaa noin vuosi sitten.

Työtehtävät, kokemukset yhteiskunnasta sekä opintoni saivat minut usein ajattelemaan kaupunkiamme ja sen kehittämistä. Nämä ideat ja keskustelut olivat lopulta politiikkaan mukaan lähtemisen kipinä. Kun olen myös asunut vuosia ulkomailla niin idässä kuin lännessä, on minulla eri näkökulmia arvioida sekä kehittää palvelurakennetta ja sen tuottamista niin teknisistä, taloudellisista kuin yhteiskunnallisistakin lähtökohdista. Aika ulkomailla tuo myös kontrastia ratkaisujen välille sekä auttaa näkemään meidän vahvuudet.

Perussuomalaiset oli lopulta selkeä valinta. Arvostan suuresti monipuoluejärjestelmämme kykyä tuoda erilaisia ja eri kansanryhmien ääniä keskusteluun. Toisaalta lieveilmiönä puolueet kannattavat oman ideologiansa mukaista ratkaisua kaikkiin ongelmiin, toimivat ne siinä tapauksessa tai eivät. Erityisesti kallistun työmarkkinapuolella eli kakun kasvattamisessa perinteisesti oikeistolaisina pidettyihin ratkaisuihin, palveluiden osalta eli kakun jakopuolella tuntuvat yleisesti vasemmistolaisiksi mielletyt mallit toimivan paremmin. Tämä tärkeä ajatus tuntui sopivan parhaiten perussuomalaisiin.

Jotta äänestäjien valinta kuuluu, tulee päättäjien osata viedä asioita eteenpäin. Olen kokenut neuvottelija ja sovittelija, lisäksi ylioppilaskunnan kautta olen oppinut poliittisen päätöksenteon vaikuttamistavat sekä paljon poliitikkojen ja virkakunnan yhteispelistä. Aikaa kestävät ratkaisut syntyvät usein juuri kipeinpinä kompromisseina. Aina tähän ei päästä, joskus täytyy myös olla kova ja päättäväinen saadakseen asiat etenemään.

Vapaa-aikaa vietän lenkkeilyn, lukemisen, opiskelun ja tietokonehommien parissa. Lomamatkoilla harrastan myös laskettelua ja sukeltamista. Puhun työkielitasolla suomen lisäksi saksaa ja englantia, ruotsia kohtalaisesti ja alkeet osaan venäjän, thain, ranskan ja japanin kielistä.