Vaalikampanjani

Politiikassa on perimmiltään kyse yhdessä tekemisestä ja se näkyy hyvin vaalikampanjoinnissakin. Mukana kampanjassa voi olla monella eri tavalla ja tasolla sen mukaan miltä oma ajankäyttö jo kiinnostus näyttää. Olipa kampanjassa mukana millä tapaa hyvänsä, antaa se kuitenkin kurkistuksen tämän meidän yhteiskunnan yhden peruspilarin toiminnnan kulisseihin. Olin itse ennen ehdolle lähtemistä mukana useammassa eri tason vaalikampanjassa ja suosittelen mukaan lähtemistä ainakin kerran jo pelkän kokemuksen takia. Kampanjaan osallistuminen on myös yhteiskunnallista vaikuttamista, jotain äänestämisen ja itse ehdolle lähtemisen välimaastossa. Kampanjat ovat paitsi ehdokkaan myös kampanjatiimin näköisiä, joten voit vaikuttaa yhteisten asioiden hoitamiseen joutumatta itse asettumaan ehdolle.

Kampanjassa mukana ollessaan voi esim. ideoida markkinointia, osallistua tempauksiin, toimia somessa, esittää uusia teemoja sekä haastaa ja kehittää nykyisiä. Taloudellinen tukeminen on myös mahdollista eri tasoilla, joista kaikista on hyötyä kampanjan näkyvyydelle. Huippua kampanjassa on tietenkin myös vaalipäivän jälkeen koittava karonkka.

Kannattaa ottaa yhteyttä, jos kampanjassa mukana oleminen tuntuu yhtään kiinnostavalta. Katsotaan yhdessä löytyykö käytännön kampanjavaikuttamisesta jotain sinua kiinnostava.

Jos haluat tukea kampanjaa taloudellisesti, voit tehdä lahjoituksen mobilepayllä numerooni tai Vaalirahoitusyhdistys Ruotsalaisen vaalitilille:

FI22 1462 3500 0208 81

Kiitän tuesta. Pienetkin lahjoitukset näkyvät kampanjassa. Esimerkkejä siitä, mitä lahjoituksilla saa:

  • Somenäyttöjä (tuhansia): euroja – kymppejä
  • Lehtimainos: satasia
  • Spektaakkeli: tonneja

Huom! Lain mukaan tietyt lahjoitukset ilmoitetaan vaalien jälkeen.

Pyrin kampanjassani käyttämään rahaa myös muuhun kuin mainostamiseen. Näin siitä on muutakin hyötyä yhteiskunnalle kuin pelkkä vaalikampanjan tukeminen.